Blog Lambat Loading

 
Salam,

Entry kali nie, mil nak bercerita tentang blog yang berat. Kawan2 perasan tak bila buka blog ataupun blog lain asyik lambat loading. Kadang-kadang nak buka blog pun nak makan masa berminit-minit. Lebih-lebih lagi, bila internet connection lambat.

           Di sini, mil dapat satu informasi dari seorang sahabat blogger. Rasanya informasi ini berguna buat para blogger yang lain termasuklah mil sendiri. Bukan apa, mil sendiri pun frust bila buka blog yang lambat, lagi-lagi bila blog tu ada entri yang bagus dan menjana minda. Rugi tak?

           Gambar di atas menunjukkan, stastistik blog mil. Di mana Saiz blog mil bersaiz 118.47 Kb dengan kelajuan loading 0.17 persaat bagi setiap klik. Hal ini bermakna, segala penggunaan seperti widget music, virtual pet dan sebagainya termasuk sekali. AhHA, untuk pengetauhan, standard untuk saiz blog ialah diantara 80kb -> 120kb. Cuba lihat blog mil dah nyawa-nyawa ikan kan. Secara hipotesisnya, semakin tinggi saiz blog, semakin lambatlah nak loading.

           Jadi, kalau rasa blog terasa berat semacam sahaja bolehlah singkirkan benda-benda yang tak berguna. Mana tahu, makin ramai blogger yang datang ke blog kita, makin bertambahlah follower. Mil pun blogger baru, jadi nak berkongsilah dengan blogger lain. !!!!Share is Caring!!!!

Untuk testing kelajuan blog anda KLIK sini. Sebarkan!!!

Think it, use it
Jangan Simpan

6 Orang Pengkritik:

;